Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukların güvenli bir ortamda eğitim öğretim hayatlarını sürdürebilmeleri amacıyla okul çevrelerinde denetim yaptı. 1-7 Haziran 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda İzmit, Derince, Başiskele ve Kartepe ilçelerindeki okullar ve çevreleri kontrol edildi.
33 Okul Ziyaret Edildi
Denetimler kapsamında 33 okul ziyaret edildi. Okullarda alınan güvenlik tedbirleri yerinde incelenirken, okul kolluk görevlileri ve okul idareleriyle görüşmeler yapıldı.
20 Umuma Açık Yer Denetlendi
Ekipler tarafından yapılan uygulamalarda 20 umuma açık yer denetlendi. Çalışmalar kapsamında 131 kişinin GBT sorgusu yapıldı.
Ayrıca 10 okul ve çevresinde tek dal sigara denetimi gerçekleştirildi.
Dilenen Çocuklara İşlem Yapıldı
Denetimlerde 19 dilenen çocuk hakkında işlem yapılarak çocuklar ailelerine teslim edildi. İkinci kez dilencilik yaptığı tespit edilen yaşı küçük bir kişi hakkında idari işlem uygulandı.
Üçüncü kez dilencilik yaptığı belirlenen yaşı küçük bir kişi hakkında ise adli işlem yapıldı. Ayrıca yaşı büyük bir kişiye 5326 sayılı Kanun kapsamında idari para cezası uygulandı.
Denetimler Sürecek
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, çocukların farkındalıklarının geliştirilmesi ve okul çevresi güvenliğinin sağlanması amacıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.







