Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kurban Bayramı öncesi öğrenciler ve veliler arasında merak konusu olan “erken tatil” beklentisine son noktayı koydu. Van’da katıldığı program kapsamında Erciş’te açıklamalarda bulunan Tekin, okulların bayram öncesinde değil, takvime uygun şekilde kapanacağını açıkladı.

Ziyaret ettiği Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi’nde (MEBİM) vatandaşlardan gelen bir çağrıyı doğrudan yanıtlayan Tekin, “Öğrenciler bir yılda 180 iş günü okula gelmek zorunda. Bu sürenin altında bir tatil kararı hem mevzuata hem de pedagojik yaklaşıma aykırıdır” dedi.

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?
KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?
İçeriği Görüntüle

Erken tatilin ders yetiştirme açısından yaratacağı sorunlara da dikkat çeken Bakan Tekin, “Bu yılki 9. sınıf öğrencisi üniteyi tamamlayamayacak, seneye 10. sınıfa eksikle geçecek. Mezun olacak 8. sınıf öğrencisi içinse bu eksiklik daha da kritik. Bu nedenle erken tatil düşüncesi doğru bir önerme değil” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, “Açık ve net bir şekilde bir kez daha ifade ediyorum: Bayramın 4. günü tatilimiz bitecek, sonra da hep beraber okullarımızda olacağız” diyerek beklentilere son noktayı koydu.

Muhabir: Haber Merkezi