Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri ile mülakatlarda mağdur edildiklerini belirten öğretmenler, Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

Yürüyüşe izin verilmedi

Öğretmenler, özel öğretim kurumlarında çalışanlar için taban maaş düzenlemesi yapılması ve mülakat sonuçları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten adayların göreve başlatılması talebiyle bir araya geldi.

Basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığına doğru yürümek isteyen grubun önü polis ekipleri tarafından kesildi. Yapılan uyarıların ardından öğretmenlere müdahale edildi.

Çok sayıda öğretmen gözaltına alındı

Müdahale sırasında çok sayıda öğretmenin gözaltına alındığı bildirildi. Bazı öğretmenlerin ters kelepçeyle gözaltına alındığına ilişkin görüntüler kamuoyuna yansıdı.

Olay sırasında polis kalkanlarının kaldırıldığı ve basın mensuplarının görüntü almasının zorlaştığı görüldü. Sendika üyeleri, müdahale anlarının kaydedilmesinin engellendiğini öne sürdü. Benzer protestolarda da basının görüntü almasının polis kalkanlarıyla sınırlandırıldığı aktarılmıştı.

Taban maaş düzenlemesi talep ediliyor

Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırıldı: Yeni tutar belli oldu
Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırıldı: Yeni tutar belli oldu
İçeriği Görüntüle

Özel sektör öğretmenleri, ücretlerin kamuda çalışan öğretmenlerin maaşlarıyla ilişkilendirileceği bir taban ücret düzenlemesinin hayata geçirilmesini istiyor.

Mülakat mağduru olduklarını belirten öğretmenler ise atama sürecindeki mağduriyetlerinin giderilmesini ve göreve başlatılmalarını talep ediyor. Öğretmenler, daha önce de taleplerini duyurmak amacıyla Ankara’da açlık grevi ve farklı protestolar düzenlemişti.

Gözaltı süreci takip ediliyor

Gözaltına alınan öğretmenlerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Gözaltı sayısına ve öğretmenlerin durumuna ilişkin resmi makamlardan ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Image 1783983788