Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, 24 Ocak gece saat 00.24’te 5.1 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerine göre, deprem yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, çevre illerde de hissedildi ve vatandaşlarda paniğe neden oldu.

Prof. Dr. Ercan’dan dikkat çeken yorum
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Balıkesir’de yaşanan depremleri “deprem kasırgası” olarak değerlendirdi. Ercan, “Sındırgı'da süren deprem kasırgası. 00.24’de M5,2’lik bir artçı deprem üretti. Artçının artçıları sürecektir. Ancak M4,5’u geçmesi beklenmez. Sındırgı’da yerkabuğu şaşırtıcı biçimde gergin. Gerginlik güneydoğuya kayıyor” ifadelerini kullandı.

Artçılar sürüyor
Prof. Dr. Ercan, önceki gün yaptığı açıklamada da bölgede artçı depremlerin sürdüğünü, ancak bu kadar uzun sürmesinin dikkat çekici olduğunu belirtmişti. Uzmanlar, vatandaşları artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Merkez Bankası'ndan KKM Adımı: İki Tebliğ Yürürlükten Kaldırıldı
Merkez Bankası'ndan KKM Adımı: İki Tebliğ Yürürlükten Kaldırıldı
İçeriği Görüntüle

Can ya da mal kaybı yaşanmadı
İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir can veya ciddi mal kaybı yaşanmadı. AFAD ve yerel yönetimler, saha taramalarına devam ediyor.