Sakarya'nın Karasu ilçesi açıklarında, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Barbaros gemisi tarafından İHA benzeri şüpheli bir cisim tespit edildi. Karadeniz’deki bu olay, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesi ile sonuçlandı. Cismin patlayıcı madde içerebileceği ihtimali üzerine hemen harekete geçildi.

SAS Timi Harekete Geçti
İhbar üzerine yapılan değerlendirmede, şüpheli cismin patlayıcı madde barındırabileceği üzerinde duruldu. Bunun üzerine, Sualtı Savunma (SAS) Timi ile koordinasyon sağlanarak, cisim yerinde imha edilmek üzere Karadeniz Ereğli’den bölgeye intikal etti. TCSG-301 gemisiyle birlikte güvenlik önlemleri alındıktan sonra imha operasyonuna başlandı.

13 Yaşındaki Öğrenciden Okul Saldırısı Tehdidi: Gözaltına Alındı
13 Yaşındaki Öğrenciden Okul Saldırısı Tehdidi: Gözaltına Alındı
İçeriği Görüntüle

Kontrollü İmha İşlemi Gerçekleştirildi
Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından, şüpheli cisim bulunduğu noktada kontrollü bir şekilde imha edildi. İmha işleminden sonra yapılan kontrollerde, deniz yüzeyinde herhangi bir patlama sonrası parçaya rastlanmadığı bildirildi.

Deniz Güvenliği Sağlandı
İmha işlemi başarıyla gerçekleştirildikten sonra, bölgedeki deniz güvenliği yeniden sağlandı. Türk Deniz Kuvvetleri, Karasu ve çevresindeki deniz trafiğini güvenli bir şekilde sürdürebilmek adına gerekli tüm tedbirleri almış oldu.