İstanbul Beşiktaş’taki Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) 10 Şubat saat 21.30’da sahne alması planlanan Slaughter to Prevail ile 11 Şubat saat 21.30’da konser vermesi planlanan Behemoth gruplarının etkinlikleri, Beşiktaş Kaymakamlığı kararıyla iptal edildi. Kaymakamlık, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’na dayanarak, 10 Şubat 2026 saat 00.01’den 11 Şubat 2026 saat 23.59’a kadar Zorlu PSM ve Zorlu Center içerisinde her türlü konser ve benzeri etkinliğin yasaklandığını duyurdu.
Kaymakamlıktan Resmi Açıklama
Beşiktaş Kaymakamlığı açıklamasında, söz konusu konserlerin “toplumsal değerlerle bağdaşmadığı yönünde birçok toplum kesimi tarafından tepkiye neden olduğunun tespit edildiği” belirtildi. Bu gerekçeyle iki gün süreyle etkinlik yasağı kararı alındığı ifade edildi.
Zorlu Center’dan Açıklama
Zorlu Center yönetimi ise yaptığı açıklamada, yasak kararının yalnızca iki konseri kapsadığını, diğer etkinliklerin planlandığı şekilde devam edeceğini bildirdi.
Hedef Gösterme İddiaları
Son dönemde her iki grup hakkında bazı çevreler tarafından “satanist” oldukları yönünde iddialar gündeme getirilmiş ve konserlerin iptal edilmesi çağrıları yapılmıştı. Slaughter to Prevail’in 10 Şubat akşamı gerçekleştirmesi planlanan konser, etkinlik günü iptal edildi. Behemoth’un 11 Şubat’taki konseri de aynı gerekçeyle yapılmayacak.
Slaughter to Prevail’den Tepki
İptal kararının ardından Slaughter to Prevail’in vokalisti Alex Terrible, yayımladığı videoda iddiaları reddetti. Terrible, “Şeytani propaganda yaptığımız iddiası doğru değil. Tanrı’ya inanıyorum. Ancak Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı yapabileceğimiz bir şey yok” ifadelerini kullandı.
Her iki konserin duyurusu da Zorlu PSM’nin etkinlik takviminden kaldırıldı. Olayla ilgili kamuoyundaki tartışmalar sürüyor.




