İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan'ın da dahil olduğu 31 kişi hakkında yakalama kararı verilirken, firari olan 3 kişi dışında 28 kişinin şafak operasyonuyla gözaltına alınması sonrasında sabah saatlerinde İzmit Belediyesi'nde emniyet ekipleri incelemelerde bulunurken, incelemelerin ardından bazı dijital mataryeller emniyet tarafından alındı ve belediye işçileri belediye hizmetlerine devam etmek üzere çalışmalarını sürdürdü.
Başkan Hürriyet dahil 28 kişinin gözaltı işlemleri İstanbul Vatan Emniyeti'nde devam ederken firari olan 3 kişinin de yakalama işlemleri devam ediyor. Geçen sürenin ardından CHP İl Başkanlığı'ndan yapılan çağrıyla partililer ve vatandaşlar saat 19.00'da belediye önüne çağrıldı. Belediye önünde çadırlar kuruldu, çorba ve limonata ikramlarında bulunuldu. Belediye önünde toplanan halka seslenen Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz, yaptığı konuşmada toplumun farklı kesimlerinin faşizme karşı mücadeleyi sürdüreceğini belirtti. Şahbaz, dayanışma ve ortak mücadele mesajı verdi.

"Halk mücadeleye devam edecek"
Konuşmasında alanda bulunanların kararlılığına dikkat çeken Şahbaz, halkın faşizme teslim olmayacağını savundu. Toplumun her kesiminin mücadeleyi sürdüreceğini ifade eden Şahbaz, şu ifadeleri kullandı: "İşte bu alandan ve genel olarak gösteriyoruz ki, bu halk faşizme teslim olmayacak. Bu halk mücadeleye devam edecek. Fabrikasındaki işçi, tarlasındaki köylü, okulundaki öğrenci, üniversitedeki hoca, faşizme karşı mücadeleye devam edecektir."
"Bir telefonla ifadeye giderlerdi"
İzmit Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirilen gözaltıların ardından belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gökçe, gözaltı yöntemini eleştirirken adaletin herkes için gerekli olduğunu vurguladı. Belediye başkanlarının çağrılmaları halinde ifadeye gidebilecek kişiler olduğunu savunan Gökçe, gözaltı yöntemine tepki gösterdi. Gökçe, belediye başkanları ile parti yöneticilerinin şafak operasyonlarıyla gözaltına alınmasının doğru olmadığını ifade ederek, bunun yerine davet usulünün uygulanabileceğini söyledi.
Yargının Siyasi Tartışmaların Parçası Haline Getirilmesi
Hukuk önünde herkesin eşit olması gerektiğini belirten Gökçe, adaletin siyaset üstü bir değer olduğunu dile getirdi. Adaletin toplum için su ve hava kadar önemli olduğunu ifade eden Gökçe, yargının siyasi tartışmaların parçası haline getirilmemesi gerektiğini savundu. Konuşmasının sonunda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e, CHP il ve ilçe örgütlerine destek mesajı veren Gökçe, Hürriyet'in sürecin sonunda görevine döneceğine inandığını söyledi. Kalabalığa teşekkür eden Gökçe, konuşmasını "Biz kazanacağız." sözleriyle tamamladı.




