30 Mayıs’ta Körfez ilçesinde meydana gelen olayda, Y.M.Ö. isimli genç kadın, erkek arkadaşı Hüseyincan D. ile konuşmak için evinin önüne gitti. İddiaya göre Hüseyincan D., genç kadını zorla eve götürdü ve burada yaklaşık 2 saat boyunca darp etti. Yüzünü bıçakla kesen, kafasında şişe kıran ve göğsüne tekmeler atan sanık, genç kadının kaburgalarının kırılmasına ve ciğerlerine zarar vermesine neden oldu. Y.M.Ö., günlerce oksijen desteğiyle hayata tutunmaya çalıştı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, mağdurun maruz kaldığı şiddetin “hayati tehlike taşıdığı”, “basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek nitelikte olduğu” ve “kırıkların yaşam fonksiyonlarını etkilediği” açıkça belirtildi. Yüzünde oluşan izin kalıcılığı ve iç organlardaki hasarın boyutu ise 6 aylık kontrol sürecinde netleşecek.
Sanık serbest bırakıldı
Olay sonrası tutuklanan Hüseyincan D., bugün Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Mahkeme, sanığa yurt dışına çıkış yasağı ve mağdura 200 metreden fazla yaklaşmama tedbiri uygulanmasına karar verdi.
''Eğer kızımızın başına bir şey gelirse sorumlusu bu kararı verenlerdir”
Kararın ardından konuşan genç kadının ailesi, büyük tepki gösterdi:
“Kızımız erkek arkadaşı tarafından saatlerce işkenceye maruz kaldı. Biz kızımızı bu caninin elinden kurtarmasaydık kesinlikle kızımızı öldürecekti.
Kızımızın yüzünü bıçakla kesmiş, kafasında şişe kırmış, göğsüne tekme atmış, kaburgasını kırdı, kızımızın ciğerlerine zarar verdiği için günlerce oksijen tüpüne bağlı yaşadı. Adli Tıp Kurumu’nun kati raporunda da zaten yaşadığı işkence gözler önüne serilmiş. Raporda kızıma uygulanan şiddetin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğunu, basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı, kırıkların hayatı fonksiyonlarını etkileyecek nitelikte olduğu yazılıyor. Ayrıca yüzündeki izin kalıcı olup olmadığı, aldığı darbelerin organlarını işlevinin zayıflamasına neden olup almadığının 6 aylık kontrolde beli olacağını belirtiliyor. Buna rağmen kızımızı bu hale koyan Hüseyincan D. serbest bırakılıyor. Kızımızı öldüresiye döven bir caninin bu kadar rahat sokakta gezmesi adalete olan inancımızı yitirtiyor. Kızımıza saatlerce döven biri yarın bu kızı öldürmeyeceğinin garantisi yok. Kızımız olayı yaşadığı günden bu yana zaten korkudan uyuyamıyor, yalnız kalamıyor. Şimdi bu cani dışarda olduğunda ne yapacağız bilmiyorum. Eğer kızımızın başına bir şey gelirse sorumlusu bu kararı verenlerdir” dedi.
Kaynak: Kocaeli Gündem





