Derince Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi tarafından Kurban Bayramı kapsamında program düzenlendi. İlk olarak Derince Şehitliği’nde düzenlenen programa katılan ilçe protokolü ve vatandaşlar, şehitleri rahmet ve minnetle andı. Şehitlik ziyaretinin ardından Yenikent Kültür Merkezi’nde Kent Bayramlaşması gerçekleştirildi.

Derince Şehitliği ziyaret edildi

Kılıçdaroğlu cephesinden seçim çağrısına yanıt geldi
Kılıçdaroğlu cephesinden seçim çağrısına yanıt geldi
İçeriği Görüntüle

Bayram programının ilk adresi Derince Şehitliği oldu. Programa Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Programda şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakıldı ve dualar edildi. Ziyaretin ardından protokol üyeleri, şehit aileleri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Kent Bayramlaşması Yenikent’te yapıldı

Şehitlik ziyaretinin ardından Yenikent Kültür Merkezi’nde Kent Bayramlaşması programı düzenlendi. Programa Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri ile ilçe halkı katıldı.

Bayramlaşma programında protokol üyeleri ve vatandaşlar bir araya gelerek bayramın manevi atmosferini birlikte yaşadı.

Gökçe: “Bayramlar toplumsal bağlarımızı güçlendirir”

Kent Bayramlaşması’nda açılış konuşmasını yapan Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren özel günler olduğunu söyledi.

Gökçe, “Bayramlar; toplumsal bağlarımızı güçlendiren, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, sevgi, saygı ve hoşgörünün daha da anlam kazandığı en özel zamanlardır. Özellikle Kurban Bayramı, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği mübarek günlerdendir” dedi.

Belediye çalışmaları bayramda da sürecek

Başkan Gökçe, ihtiyaç sahibi vatandaşların unutulmaması gerektiğini belirterek, büyüklerin ziyaret edilmesi ve çocukların sevindirilmesinin bayramların önemli değerleri arasında yer aldığını ifade etti.

Derince Belediyesi olarak bayram boyunca vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirten Gökçe, dayanışma ruhunun büyütülmesi için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

Demirelli’den bayram mesajı

Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli de programda yaptığı konuşmada vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Demirelli, “Toplumun her kesiminde bayramın manevi atmosferinin en güzel şekilde yaşanmasını temenni ediyorum. Sevgi, saygı ve hoşgörü ile yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı nice bayramlar diliyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun” dedi.

Baskan (4)Bayramlasma 3 (1)Kent 1Sehitlik (2)S E H I T L I K