Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli bireyler ve aileleri için hizmete açılan Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, çocuklara ihtiyaçlarına göre eğitim ve terapi programları sunuyor. Merkezden yaklaşık yedi aydır yararlanan Asaf Azer için de bireysel bir program hazırlandı.
Fizik tedavi ve görsel gelişim desteği aldı
Asaf’ın annesi Melek Azer, oğlunun yaklaşık iki yaşından itibaren rehabilitasyon ve fizik tedavi desteği aldığını söyledi. Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ile arkadaşlarının tavsiyesi üzerine tanıştıklarını belirten Azer, fizik tedavi ve görsel gelişim alanlarında ilerleme kaydedildiğini ifade etti.
Azer, “Fizik tedavi Asaf’a çok iyi geldi. Görme konusunda da sorunlarımız vardı. Öğretmenimizin desteğiyle bu alanda önemli yol katettik” dedi.
Çalışmalar evde de sürdürülüyor
Merkezde uygulanan çalışmaların evde de devam ettiğini belirten Azer, uzmanların yönlendirmeleri doğrultusunda Asaf ile çeşitli egzersizler yaptıklarını aktardı.
Merkezde diğer ailelerle deneyim paylaşımında bulunduklarını söyleyen Azer, bu dayanışmanın kendilerine moral verdiğini kaydetti.
Bağımsız yaşam becerileri hedefleniyor
Merkezdeki uzmanların değerlendirmeleri sonucunda Asaf’ın denge, koordinasyon, vücut farkındalığı, postür kontrolü ve görsel-motor becerilerini geliştirmeye yönelik terapi programı oluşturuldu.
Yaklaşık yedi aylık süreçte Asaf’ın denge ve hareket kontrolünde ilerleme kaydettiği, günlük yaşam becerilerini daha bağımsız kullanmaya başladığı belirtildi. Terapi programının sürdüğü bildirildi.
“Kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesini istiyorum”
Melek Azer, en büyük isteğinin oğlunun gelecekte kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen bir birey olması olduğunu söyledi. Azer, merkezde ücretsiz verilen hizmetlerin aileler açısından önemli olduğunu belirterek Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.





