İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasıyla birlikte gözler, belediye başkanvekilliği seçimine çevrildi. Kocaeli Valiliği'nin Perşembe günü yapılacağını duyurduğu seçim öncesinde CHP'de aday belirleme trafiği başladı.


SÜRECİ YAŞAR TÜZÜN YÖNETECEK

Vali Aktaş’tan Gündoğdu Geri Gönderme Merkezi’ne inceleme
Vali Aktaş’tan Gündoğdu Geri Gönderme Merkezi’ne inceleme
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre, CHP'nin belediye meclisinde tek adayla seçime gitmesini sağlamak amacıyla yürütülecek süreci YENİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün yönetecek. Tüzün'ün, aday belirleme sürecinde hem parti örgütü hem de belediye meclis üyeleriyle temaslarda bulunacağı öğrenildi.

ÖNCE CEZAEVİNDE GÖRÜŞECEK

Yaşar Tüzün'ün ilk olarak Marmara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Fatma Kaplan Hürriyet ile Silivri Cezaevi'nde bulunan CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Görüşmelerin ardından Kocaeli'ye geçecek olan Tüzün'ün, il ve ilçe yöneticileri ile CHP'li belediye meclis üyeleriyle bir araya gelerek aday konusunda ortak bir zeminin oluşması için çalışma yürüteceği ifade ediliyor.

İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Kulislere yansıyan bilgilere göre başkanvekilliği için iki isim ön plana çıkıyor. Fatma Kaplan Hürriyet'in destek verdiği belirtilen Lütfü Obuz ile belediye meclis üyelerinin önemli bölümünün desteklediği ifade edilen Mehmet Ümit Küçükkaya'nın isimleri üzerinde değerlendirmeler yapılıyor.

Yapılacak görüşmeler sonucunda örgütün ve belediye meclis grubunun ortak mutabakat sağlayacağı tek adayın belirlenmesi hedefleniyor. CHP'nin, Perşembe günü gerçekleştirilecek belediye meclisi toplantısına tek adayla katılmasının planlandığı öğrenildi.