Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyü Mezarlık mevkisinde çarşamba günü saat 14.42’de başlayan orman yangını, 4. gününe girdi. Rüzgârın etkisiyle hızla yayılan alevlere müdahale sürüyor.
2 uçak, 23 helikopterle müdahale ediliyor
Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, Kızılay, jandarma, belediyeler, DSİ, il özel idareleri, Kardemir ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği yangın söndürme çalışmalarına 2 uçak ve 23 helikopter katılıyor. Ayrıca bölgeye yangın yönetim aracı da konuşlandırıldı.
18 köy ve 50 mahalle tahliye edildi
Yangın tehlikesi nedeniyle merkez ilçeye bağlı Cemal Ovası köyü ile Cumayanı köyündeki bir mahallenin de boşaltılmasıyla tahliye edilen köy sayısı 18’e, mahalle sayısı ise 50’ye yükseldi.
Karabük-Ankara yolu ulaşıma kapatıldı
Karabük Valiliği, yangının oluşturduğu duman ve güvenlik riskleri nedeniyle Karabük-Ankara kara yolunun ikinci bir duyuruya kadar çift yönlü ulaşıma kapatıldığını açıkladı. Ulaşımın Karabük-Yenice kara yolu üzerinden sağlanacağı bildirildi.
Ovacık yangını kontrol altında
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çarşamba günü Ovacık ilçesinde çıkan bir başka orman yangınının ise kontrol altına alındığını duyurdu. Safranbolu’daki yangında ise ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi aralıksız devam ediyor.





