CHP Kocaeli’nin yıllardır en büyük sorunu birlik ve beraberliğin sağlanamamasıdır. Herkes birbirinin arkasından konuşup durur.
Ancak Ankara’dan birileri geldiğinde milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri bir araya gelip “güçlü birliktelik” pozu veriyorlar. Oysa herkes biliyor ki bu fotoğraf karesi gerçeği yansıtmıyor.
Parti içinde derin uyumsuzluklar var; belediye başkanları birbirleriyle anlaşamıyor.
Büyükşehir seçim sürecinde yaşanan bölünmeler kapanmazken, kongre sürecindeki kırgınlıklar ise hala silinmedi.

***

Kocaeli’de CHP’nin belki de en büyük handikapı, azıcık güçlenen her ismin kendini örgütün de partinin de üstünde görmeye başlaması.
Örgütçü anlayış bir kenara bırakılmış, kolektif mücadele unutulmuş durumda.
Son olarak İzmit Belediyesi’nin açtığı Çınar Akademi’de gördüğümüz fotoğraf da bunun bir yansımasıydı.
Fotoğrafa bakanlar birlik beraberliği sonsuz zanneder ama sahaya inildiğinde ne bir vekil belediyenin yanında ne bir meclis üyesi il başkanlığıyla ne de ilçe yöneticileri örgütle iç içe.

***

Üstelik bu “fotoğraf yöneticileri”nin sayısının her geçen gün artması, CHP Kocaeli'de ki sorunların da artmasına neden oluyor.
Ankara’dan gelen isimlerle poz verip sosyal medyada paylaşım yapınca iş bitmiş gibi bir algı yaratılıyor.
Oysa halkın sorunları çözüm bekliyor.
Elektrik faturalarına bakan yok, esnafın vergi yüküyle ezildiğini dile getiren yok, gençlerin umutsuzluğu konuşulmuyor.
Muhalefet halk için yapılır, sosyal medya için değil!

***

CHP Genel Merkezi de artık bu fotoğraf yöneticilerine haddini bildirmeli.
Sahada olmadan, halkın sorunlarına eğilmeden, eleştiri yapmadan, çözüm üretmeden yalnızca görüntü vermekle muhalefet yapılmaz.
CHP’nin Kocaeli’de başarıya ulaşması için önce iç çekişmelerden, ego savaşlarından ve gösteriş siyasetinden sıyrılması gerekiyor.
Aksi halde ne Ankara’dan gelen misafirlerle çekilen fotoğraflar ne de sosyal medya şovları CHP’yi Kocaeli’de iktidar yapmaya yeter.
Halk gerçek bir mücadele görmek istiyor, sahada çalışkan isimler görmek istiyor.
Eğer partililer bu gerçeği kabul etmezse, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde fotoğraf kareleri dışında Kocaeli’de CHP’den eser kalmayabilir.